BIM-Coördinatie

Als BIM-Coördinator dragen wij zorg voor het systeemtechnisch coördineren van het BIM specifieke aspect van het bouwproces. Wij zijn uw technische spil als het gaat om BIM-Coördinatie. Tijdens dit proces voeren wij de regie op het gebied van BIM. Wij zorgen ervoor dat u uw werk op een eenvoudige slimme manier kunt uitvoeren.

 

U kunt ons aannemen om uw BIM-Regie in handen te nemen. Wij richten uw project in en stellen daarbij het BIM-Execution plan op waarin alle werkafspraken staan met de verschillende samenwerkende partijen in het bouwproces. Wij opereren zowel op strategisch en operationeel niveau, zijn communicatief goed onderlegd en weten de betrokken partijen op een effectieve manier met elkaar samen te laten werken.

 

Doordat wij de technische kennis in huis hebben, kunnen wij de BIM-coördinatie voortzetten op operationeel niveau. Samen met de betrokken partijen worden de aspectmodellen van de disciplines samengevoegd in het integrale BIM-Model. Met coördinatie software worden de verschillende disciplines met elkaar geïnterfereerd waardoor conflicten worden geconstateerd. Dit noemen we ‘Clash Control’. Door het uitvoeren van de clash control kunnen we clashes rapporteren en door middel van software is dit makkelijk te coördineren. Daarnaast vinden er BIM-Coördinatie overleggen plaatst waarin de clashes worden bewaakt en besproken.

 

Met behulp van moderne software kunnen conflicten vroegtijdig aan het licht worden gebracht, waardoor ze worden gevisualiseerd en worden gerapporteerd. Op deze manier wordt de communicatie sterker en transparanter waardoor de faalkosten op de bouw sterk gereduceerd worden.

 

Wij opereren als een systeembouwer en controleur van het BIM-proces. Tevens organiseren wij als neutrale en nuchtere schakel in een vruchtbare samenwerking tussen de verschillende partijen dankzij onze, analytische, technische en organisatorische kennis. Dit mag u uiteraard verwachten van een BIM-Coördinator.

 

Met 3DM-Engineering als BIM-Coördinator bent u verzekerd van een partij die altijd op de hoogte is van de meest actuele ontwikkelingen in het vakgebied. Vanzelfsprekend zijn wij in staat om te beoordelen hoe we projecten kunnen vertalen naar een strategische en operationele context van BIM-bouwprojecten.

 

Wij komen graag met u in contact om uw project te bespreken indien u op zoek bent naar een professionele BIM-Coördinator. Uiteraard geheel vrijblijvend.