As-build projects

Introductie:

BIM maakt het mogelijk om multidisciplinaire informatie over elkaar te leggen binnen één digitaal gebouwmodel. Ons systeem kan materiaal- en volume-informatie extraheren via het BIM-model en de informatie integreren voor gedetailleerde afvalschatting en -planning. Geëxtraheerde materiaalinformatie kan vóór de sloop of renovatie aan recyclers worden verstrekt om de sloopfase coöperatiever en efficiënter te maken. De resultaten kunnen aannemers van tevoren waarschuwen in de projectplanningsfase.

 

Case study:

In deze zaak ging het om de sloop en deconstructie van een filiaal van de Rabobank, zodat veel van de elementen weer hergebruikt konden worden. Tijdens dit project implementeerden we BIM in drie essentiële activiteiten: het analyseren van bestaande omstandigheden, het labelen van herbruikbare elementen en het plannen van deconstructie. De hoeveelheidsschema’s en materiaalafname werden geïmplementeerd.

 

Point cloud:

Of u nu historische locaties vastlegt voor conservering of oudere gebouwen in kaart brengt voor operationele doeleinden, laserscanning speelt een grote rol in BIM.  De 3D-modellering werd gedaan met Lidar pointcloudscanning.

Modeling:

Modellering is waar de Point Cloud, een real-life scan van het project, wordt vormgegeven in een digitaal platform.  Om de pointcloudscan te modelleren, moeten verschillende stappen worden gevolgd, van Verificatie van de pointcloudscan, Projectinformatie tot Bestandsinvoeging in Revit en Bestandsconfiguratie.

 

Een BIM-model helpt ons de impact te begrijpen van het verwijderen van structurele elementen, wat voor soort machines de structuur zal ondersteunen, hoeveel articulatie onze sloopapparatuur nodig zal hebben en hoe ons werk zal communiceren met andere beroepen en clashes zal detecteren. Het stelt ons in staat om visualisaties van ons werk aan klanten te presenteren en hen door de volgorde van ons werk te leiden. Het maakt de site ook veel veiliger dankzij alle planning, volgorde en modellering vooraf.

Slopen:

BIM wordt vaak geprezen als een hele bouwlevenscyclusmethodologie, een van de aspecten is de deconstructie van bestaande gebouwen of de sloopfase.  Fasen zijn een geweldig hulpmiddel in Revit om elementen te filteren op fasen in een project. Fasen zijn ook belangrijk bij het ensceneren van de bouw, of wanneer er een bepaalde opeenvolging van gebeurtenissen is die in volgorde moeten gebeuren. 

 

Samenvatting:

Naarmate de BIM-technologie steeds vaker wordt toegepast in de architecturale, technische en bouwsector, kan ons systeem worden gebruikt in verschillende sloop- en renovatieprojecten en worden uitgebreid om projectcontrole te vergemakkelijken die het verzamelen, onderhouden en analyseren van uitgebreide informatie mogelijk maakt via Smart BIM die geavanceerde technologieën gebruikt.

 

09-november-2022