3D BIM-Modelleren

In civiel, bouwkundig, constructief en medische industrie.
plattegrond3dmodell

3D BIM-Modelleren

Onder BIM verstaat men doorgaans ‘Building Information Modelling’. Dit houdt in dat op basis van intelligente 3D componenten een 3D BIM Model wordt gebouwd. Dit is een digitale weergave (digital twin) van het in de toekomst te bouwen bouwwerk. Op basis van de BIM-methodiek kan er data aan het model worden toegevoegd, welke bruikbaar zijn voor alle bouwfasen.


Op deze manier kan er in de ontwerpfase een Artist Impression worden gegenereerd, waarnaar er in de uitvoeringsfase materiaal wordt besteld op basis van het 3D BIM-Model.


De BIM-methodiek bestaat uit efficiënte samenwerking, op basis van heldere afspraken. Deze afspraken worden vastgelegd in een BIM Execution Plan. Met regelmaat sluiten wij als partij aan bij grotere projecten, gecombineerd met een rol als BIM-Coördinator. Hierdoor zijn wij beter in staat om ons op een strategische wijze af te stemmen op externe partijen met verschillende disciplines.


Wij zijn erin gespecialiseerd om uw bouwwerk op een slimme en technische wijze uit te engineeren zodat deze bruikbaar is voor ontwerp tot en met uitvoering. Wij leveren, als 3D BIM-Modelleur en specialist in het bouwen en uitbreiden van een gebouwmodel binnen het BIM-proces, elementaire informatie voor alle andere vakgebieden in kwestie. Uiteraard maken wij gebruik van de BIM-Software tools.


Met 3DM-Engineering als partner voor uw project bent u verzekerd van een specialist die beschikt over de juiste technische en analytische competenties. Informatie ordenen en koppelen is iets waar wij zeer in onderlegd zijn en dit doen wij met veel passie en discipline. Wij maken het mogelijk om ¬u compleet te kunnen ontzorgen doordat u ons kunt vragen voor:


Bouwkundig voor woningbouw & Utiliteit

  • Ontwerp
  • Check bouwbesluit
  • Complete omgevingsvergunningen
  • Technisch ontwerp / werktekeningen

Constructief reken en tekenwerk


BIM-Advies als het gaat over:

  • BIM-Modellen
  • LOD-niveaus
  • BIM-executie plannen
  • Software koppelingen

Wij komen graag met u in contact om uw project te bespreken indien u op zoek bent naar een professionele 3D BIM-Modelleur. Uiteraard geheel vrijblijvend.