4D schedule

De video aan de rechterkant bevat een visuele weergave van de planning van hoe en wanneer het project gebouwed zal worden. Het geeft inzicht in de dagelijkse voortgang, waardoor eenvoudig kan worden nagegaan welke materialen op welke datum op de bouwplaats moeten zijn, of waar op de bouwplaats ze nodig zijn.

 

Deze informatie zorgt ervoor dat de constructie van dit gebouw soepel zal verlopen. Het vinden van een goede plek om apparatuur op te slaan terwijl je ze niet nodig zou hebben, is een gedoe. En wordt een probleem wanneer die materialen de ideale plek blokkeren om items te bewaren die je nu nodig hebt. Hier vooraf over nagedacht hebben helpt niet alleen om die keuze niet te hoeven maken terwijl je de materialen al nodig zou hebben gehad. Maar er is ook meer tijd omdat de materialen op de plek komen waar je ze nodig hebt, in plaats van waar er ruimte voor was.

Zoals  blijkt uit de bouwbaarheidsbeoordeling,  had sommige apparatuur  eerder besteld moeten worden  dan andere en zal deze niet  op tijd op de bouwplaats aankomen. Of eerder aankomen  dan nodig is.  Dit  maakt het moeilijk om  de materialen te verplaatsen die je  niet nodig zou hebben, om de materialen die  je nodig hebt naar de bouwruimte te  krijgen.

 

De 4D-planning zou een perfect hulpmiddel zijn geweest om te controleren bij het bestellen. Het zou het bouwproces  veel soepeler kunnen maken. Het moet worden gebruikt om een voorsprong te krijgen  op eventuele problemen die  zich voordoen bij  het bouwen.

 

Het BIM-team
Onze rol als BIM-team is om  het proces voor en tijdens de bouw te coördineren. We streven ernaar om fouten te minimaliseren en het bouwproces in het  algemeen  te versoepelen, van het eerste idee tot de laatste details op de bouwplaats. Wij combineren onze technische en analytische vaardigheden en gebruiken deze om  onze klanten te ontzorgen. We gebruiken programma’s om toegang te krijgen tot essentiële informatie over alles wat u wilt weten over het project. We maken het potentieel dat menselijke fouten kunnen optreden zo klein mogelijk en maken het bijna moeiteloos om onnauwkeurigheden te corrigeren.

 

Om  onnauwkeurigheden te controleren  en te verhelpen, gebruiken we  Navisworks manage en primavera. We combineren deze twee programma’s om het absolute uiterste uit beide progammas te halen. Deze programma’s worden gebruikt om de misrekening van soorten items  te controleren,  de onnauwkeurigheid te vinden en  ons erop te wijzen om het op te lossen.   Hoewel het gebruik van dit programma  ongelukken moet minimaliseren,  analyseren we  de gegeven gegevens ook altijd zelf. Om verkeerde interpretaties van het programma of problemen te voorkomen die de programma’s mogelijk hebben gemist.

 

26 september 2022