Bouwaanvraag

Hulp bij een bouwaanvraag
PVE (Programma van Eisen)

Hoe doe ik een bouw aanvraag? Zit jij te denken aan een nieuwbouw, uitbouw of een bijgebouw maar heb jij geen idee waar je überhaupt moet beginnen? Dan ben jij bij dit artikel aan het juist adres. Hierin worden de verschillende stadia of stappenplan van een omgevingsvergunning uitgelegd. 

 

Bouwtekening

 

Allereerst is het verstandig om te weten aan wat voor eisen het desbetreffende project dient te voldoen. Denk hierbij aan de hoogte, breedte, oppervlakte en uitstraling. De eisen kunnen variëren van functionele-, technische-, constructieve- en omgevingseisen. Bij 3DM-engineering hebben wij verstand van de huidige woning wet. Samen naar uw wensen en mogelijkheden kijken is altijd makkelijker dat zelf alles moeten uitzoeken.

 

 

Aan de hand van een programma van eisen kan een bouwtekening gemaakt worden. Hoe duidelijker de eisen van de opdrachtgever is hoe meer het aan uw eisen voldoet. Een bouwtekening opvragen kan natuurlijk door middel van de service van 3DM-Engineering. Een bouwtekening zal bepaalde onderdelen bevatten zoals:

  • situatietekening
  • plattegronden
  • gevelaanzichten
  • doorsnedes
  • detailtekeningen

Wanneer de tekening klaar is zal er een terugkoppeling gemaakt worden met de opdrachtgever. Door de terugkoppeling kunnen misstanden voorkomen worden, dat scheelt natuurlijk achteraf aanzienlijk in de kosten. De doorkoppelingen worden vervolgens doorgevoerd.

Checklist van PVE
Omgevingsloket

 

Nu de bouwtekening klaar is, zal het tijd zijn voor de volgende stap. Het omgevingsloket komt nu aan bod. Hier word de vergunningscheck gedaan. Om hier snel en gemakkelijk door heen te komen staat 3dm voor u klaar. Wij begeleiden uw project door alle stappen. Zo werkt dit in het kort:

 

Stap 1: Het invullen van de gevens van de opdrachtgever.

Stap 2: Het invullen van de locatie met de daarbij behorende gegevens.

Stap 3: De werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden die aansluiten op het gehele tekenwerk. Hierbij moet een reeks aantallen en gegevens invullen die bij het bouwwerk horen.

Stap 4: De bouwtekeningen bijvoegen in de bijlagen. Het gaat hierbij onder andere om de beng berekening en eventuele constructieve tekeningen en berekeningen.

 

Nadat dit is ingevuld en aangeleverd is de bouwaanvraag gedaan.

Mocht u hierover vragen hebben of hulp nodig hebben bij het aanvragen van een bouw aanvraag dan staat 3DM-engineering altijd paraat!

25 januari 2021